5 lucruri pe care fiecare creștin ar trebui să le facă înainte de finalul anului

5 lucruri pe care fiecare creștin ar trebui să le facă înainte de finalul anului

Scris în . Publicat în Intimitate cu Dumnezeu.

Timpul zboară atât de repede! Ne apropiem de sfârșitul anului și în câteva zile ne vom afla deja în 2021. Ești pregătit pentru noul an? Aștepți cu nerăbdare să vezi ce aduce viitorul sau ești blocat în 2020 din cauza lucrurilor prin care ai trecut?

Acum, când anul e pe sfârșite, ne amintim că viețile noastre sunt foarte scurte. Zilele ne sunt trecătoare ca iarba. Dacă vrem ca anul viitor să conteze, trebuie să învățăm din ce am experimentat anul curent.

Știind acestea, iată câteva lucruri pe care fiecare creștin ar trebui să le facă înainte de finalul anului pentru a ne pregăti pentru zilele care urmează.

  1. Evaluează sincer relația ta cu Dumnezeu

Dragi prieteni, relația noastră cu Dumnezeu e cel mai important lucru din viața noastră. Merită să o prețuim și să investim în ea. Hristos a plătit un preț mare ca noi să avem privilegiul de a ne numi copii ai lui Dumnezeu. Haideți să ne întrebăm: cum răspundem la ce a făcut El pentru noi?

Gândește-te la cum a decurs anul tău și evaluează sincer relația cu Dumnezeu. Ai crescut în ascultarea față de Dumnezeu? Ai petrecut mai mult timp în părtășie cu Duhul Sfânt? Ai murit față de păcat și sinele tău, devenind mai viu față de Hristos?

  1. Pocăiește-te de orice păcat nemărturisit

Nu duce niciun păcat nemărturisit în anul care vine. Niciodată. Analizează lunile și anii trecuți și vezi dacă a rămas în viața ta vreun păcat nemărturisit. Dacă ai vreunul, mărturisește-l. Dacă nu ai niciunul, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru harul Său.

Pocăiește-te de orice păcat și trăiește liber.

  1. Caută răspunsurile la rugăciuni

Ți-ai făcut liste de obiective sau lucruri pentru care te-ai rugat Domnului la începutul anului 2020? Uită-te peste liste și vezi ce a făcut Dumnezeu.

Dacă ai primit răspunsuri la rugăciuni, mulțumește-I Domnului pentru ele și roagă-te ca mai mult din voia Lui să se facă în viața ta. Dacă există rugăciuni lipsite de răspuns, continuă să te rogi și să crezi că Dumnezeu va interveni.

  1. Iartă și uită toate ofensele

Nu intra în noul an cu neiertare în suflet.

Uită-te în urmă, la ce ți s-a întâmplat în 2020. Dacă ai fost rănit sau ofensat de cineva, admite acest lucru în fața ta și a lui Dumnezeu și iartă persoana respectivă. Nu trebuie să auzi scuzele celui care te-a jignit. Poți să ierți aici și acum.

Dacă ți-ai făcut rău ție însuți spunând sau făcând ceva greșit, pocăiește-te de păcat înaintea Domnului, acceptă iertarea Lui și apoi iartă-te. Nu te condamna pentru un lucru pe care Dumnezeu l-a iertat deja.

Fă asta și vei fi liber.

  1. Renunță la trecut

În ultimul rând, dacă vrei să primești ce a pregătit Domnul pentru tine în anul care urmează, trebuie să renunți la trecut.

Lasă în spate tot ce s-a întâmplat, atât bine, cât și rău. Pocăiește-te, iartă, eliberează, renunță și mergi mai departe. Nu poți ajunge acolo unde trebuie să fii dacă tu continui să rămâi unde nu ar trebui să te afli. Intră în voia lui Dumnezeu pentru tine umblând cu credință în lucrările lui Hristos.

Sursa: Christian Today

Sursa foto: Unsplash

1292 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.