Martie e luna pro-familie și pro-viață la Alfa Omega TV!

Martie e luna pro-familie și pro-viață la Alfa Omega TV!

România ocupă locul doi în lume la numărul de avorturi raportat la populația actuală a țării: între anii 1958-2016 au fost făcute aproape 24 de milioane de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat. Asta înseamnă că jumătate din copiii concepuţi sunt avortaţi, o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene. De asemenea, România este prima țară din UE cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. Mai mult de jumătate dintre acestea (12-19 ani) aleg să întrerupă sarcina.

Plecând de la aceaste statistici, apar inevitabil și întrebările: care sunt cauzele și cum ar putea fi prevenite aceste sarcini nedorite? Credem că cele două mari cauze ale numărului uriaș de avorturi din țara noastra sunt imoralitatea și lipsa de educație sexuală.

Responsabilitatea educației sexuale ar trebui să fie împărțită între părinți, școală și Biserică. Totuși, majoritatea părinților consideră sexualitatea un subiect tabu, așa că nu vorbesc despre acest lucru. Pe de altă parte, nici Biserica nu este foarte deschisă să vorbească despre acest aspect, iar în final, societatea și internetul ajung să fie cei doi piloni care formează percepția tinerilor asupra sexualității.

Vedem o nevoie în a vorbi despre educația sexuală pentru că provocările adolescenților din ziua de azi sunt mult mai mari decât erau în urmă cu 20 de ani. Accesul la internet, mișcarea LGBT care ia amploare, imoralitatea pusă la rang de valoare, toate acestea fac ca percepția copiilor noștri despre sexualitate să fie tot mai pervertită și mai nesănătoasă.

Problema avorturilor este, de asemenea, strâns legată de imoralitate, de aceea Campania Pro-Viață a devenit și campania Pro-Familie. Vrem să punem accent, în mod special, pe relații sănătoase. Tinerii trebuie învățați din preadolescență că sexul a fost creat de Dumnezeu, dar că acesta a fost intenționat să se desfășoare doar în contextul căsniciei. Castitatea rămâne cea mai bună metodă de prevenție a avortului.

Credem totuși că adopția este cel mai bun răspuns la problema sarcinilor nedorite. Adopția reflectă cel mai bine integrarea noastră în Împărăția lui Dumnezeu și ar trebui să îi acordăm o importanță mai mare.

Vom aborda subiecte precum avortul, importanța implicării părinților în educația sexuală a copiilor, adopția și relațiile sănătoase, toate în campania Pro-Viață și Pro-Familie la Alfa Omega TV! Urmăriți această campanie pe canalul Alfa Omega TV, site-ul www.alfaomega.tv, pe paginile noastre de Facebook și Instagram și pe canalul nostru de Youtube!

323 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.