O viață roditoare sau doar obositoare? - de Joyce Meyer

O viață roditoare sau doar obositoare? - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Ți s-a întâmplat vreodată să-ți petreci timpul alergând ziua întreagă dar, la sfârșitul ei, să nu știi ce ai realizat? E frustrant să-ți dai seama că ai fost ocupat trecând de la un lucru la altul, însă nu ai reușit să faci nimic din ce ți-ai propus sau trebuia să faci.

E ușor să ne petrecem viața așa în lumea de azi, când atât de multe lucruri se petrec întotdeauna. Totuși, n-am găsit niciun verset în Biblie unde Dumnezeu ne poruncește sau ne sugerează măcar să fim ocupați. Pe de altă parte, Evanghelia dezvoltă subiectul rodirii, al aducerii de roade bune în viețile noastre.

Există două modalități prin care putem face roade bune. Una este demonstrăm roada Duhului – dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor (Galateni 5:22-23). A doua modalitate este să ieșim în lume, în locul unde Dumnezeu ne-a pus, fiind buni cu oamenii.

Vreau să spun că trebuie să ajutăm oamenii greu de iubit sau care nu par să merite dragoste. Sau să fim darnici cu săracii, să ne implicăm în viețile oamenilor, făcându-le viețile mai bune, în loc să ne petrecem tot timpul încercând să ne facem pe noi înșine fericiți.

Am descoperit că egoismul și narcisimul n-au adus fericire nimănui nicicând. A trăi pentru Dumnezeu înseamnă opusul. Dumnezeu vrea să ne binecuvânteze și să ne ofere lucrurile de care avem nevoie, dar, când Îi dăm Lui viețile noastre, scopul nostru este să-L slujim pe El.

Cine cred oamenii că ești?

Isus spune în Matei 12:33 că „pomul se cunoaște după rodul lui”. Așa își dau oamenii seama cine suntem. Întocmai precum recunoști un portocal după portocalele pe care le face, recunoști și un creștin după roada stilului de viață pe care îl are.

Am spus adesea că nu vei fi văzut drept creștin doar fiindcă ai un abțibild creștin lipit pe mașină, porți bijuterii creștine sau mergi la biserică în fiecare săptămână. De obicei, oamenilor nu le pasă ce ai de spus, când comportamentul nu-ți susține discursul.

Roada vieții noastre se vede în comportament – ce facem ca să-i ajutăm pe alții și atitudinile afișate – și în ceea ce spunem. Cele două sunt expresia vizibilă a lucrării invizibile pe care o face Dumnezeu în noi. 

În Ioan 15:8 Isus spune: „Dacă aduceţi mult rod, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei”. Cu alte cuvinte, nu dovedim nimic nimănui doar prin ceea ce spunem. Roada vieții noastre dovedește cine suntem cu adevărat.

Prin urmare, este bine să ne întrebăm frecvent: Pe cine ajut ? Fac vreo diferență? Îmbunătățesc viața cuiva?

Cum să faci roadă bună în fiecare zi

Găsim cheia în Ioan 15:5, unde citim: „Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic”.

Isus ne spune că petrecând timp cu El în rugăciune și studiind Biblia, Duhul Sfânt lucrează în noi, schimbându-ne puțin câte puțin (2 Corinteni 3:18), făcându-ne să reflectăm tot mai mult chipul și trăsăturile Lui. Este o transformare progresivă, care cere timp și un angajament pentru întreaga viață.

Dacă nu petreci timp cu Isus în mod regulat și dacă nu crești în relația cu El prin rugăciune și studiu biblic, te provoc să-ți reevaluezi priorotățile și să pui pe primul loc lucrurile importante. Adevărul este că dedicăm timp lucrurilor care ne interesează cu adevărat. Dacă ceva este important pentru tine, vei găsi timp să-l faci.

Darul lui Dumnezeu pentru tine

Dumnezeu te-a creat pentru că te iubește, vrea să aibă o relație personală cu tine și vrea să facă lucruri uimitoare în tine și prin tine. Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu, un cadou foarte prețios!

În Efeseni 3:20 ni se spune că Dumnezeu „poate [să-și ducă planul la îndeplinire] să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi [dincolo de cele mai mari rugăciuni, speranțe, visuri]” „prin puterea care lucrează în noi”. Are un plan pentru tine și îți va da tot ce îți trebuie pentru a-ți împlini destinul, pe măsură ce Îl cauți și devii mai puternic prin credința în El.

Vreau să te încurajez să îți îndrepți atenția asupra lui Isus și să trăiești prin înțelepciunea pe care ți-o revelează în Cuvântul Său. Alege azi să faci lucrul care te va mulțumi mai târziu și, indiferent de preț, îți vei da seama că roada bună este mai satisfăcătoare decât împlinirea pe care o simți când ești ocupat în fiecare zi a săptămânii.

2261 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.