Frumusețea frângerii - de Joyce Meyer

Frumusețea frângerii - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Știu cum e să fii frânt și modelat de Dumnezeu. În trecut, am avut foarte multe probleme; eram dură, era greu s-o scoți la capăt cu mine. Nu înțelegeam multe lucruri fiindcă fusesem maltratată. Credeam că era bine să fiu tăioasă și să nu las pe nimeni să facă ce vrea cu mine. Credeam că toți ceilalți aveau probleme, nu eu. Mi-a fost teribil de greu când am conștientizat că problema era la mine. În același timp, Dumnezeu a început o lucrare minunată pe care voia să o împlinească în mine...

Circulă o întâmplare despre un băiețel foarte sărac, care avea nevoie de încălțăminte. Stătea în fața unui magazin de încălțăminte, desculț și tremurând de frig. O femeie s-a apropiat de el și l-a întrebat de ce stătea acolo, privind vitrina magazinului. Băiețelul i-a răspuns: „Doamnă, Îl rugam pe Dumnezeu să-mi dea o pereche de papuci”.

Femeia l-a condus pe băiețel în magazin, i-a spălat picioarele desculțe și murdare, l-a încălțat cu șosete și ghete noi. Băiatul a fost atât de emoționat de gestul ei încât a întrebat-o: „Dumneavoastră sunteți soția lui Dumnezeu?” A presupus că, din moment ce i-a arătat o asemenea dragoste, trebuia să fie rudă cu Dumnezeu.

Povestea de mai sus exemplifică foarte bine ce înseamnă să umblăm în dragoste. Fiind creștini, obiectivul nostru este să arătăm dragostea lui Dumnezeu astfel încât oamenii să-L vadă pe Isus strălucind prin noi.

Totul începe de la Cină

Matei 26:26 redă următoarele: „Isus a luat o pâine; şi, după ce a binecuvântat, a frânt-o şi a dat-o ucenicilor, zicând: ʻLuaţi, mâncaţi; acesta este trupul Meuʼ. E interesant să observăm că Isus a binecuvântat pâinea, a frânt-o și apoi a dat-o ucenicilor.

De obicei, acest verset este pomenit la Cină, când ne amintim de sacrificiul lui Isus pentru noi. Așa cum Și-a dat viața și a fost frânt pentru noi, și noi trebuie să fim frânți ca să putem trăi pentru El.

Nu ne place să ne gândim la frângerea pe care o face Domnul în viața noastră, dar e ceva minunat. La nașterea din nou, sămânța naturii lui Dumnezeu – tot ce este El – este plantată în duhurile noastre.

În 1 Petru 1:23 citim: „fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămânţă care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac”. 1 Ioan 3:9 ne spune că, în calitate de creștini, „sămânța Lui Dumnezeu [principiul Lui de viață, esența dreptului Său caracter] rămâne [permanent] în noi” (traducere după versiunea engleză Amplified Bible).

Înseamnă că avem ceea ce ne trebuie pentru a fi ca Isus, iubindu-i pe ceilalți așa cum ne iubește El. Cu toate acestea, toți avem nevoie ca Dumnezeu să lucreze în sufletele noastre pentru a putea umbla în dragoste. Trebuie să creștem spiritual ca sufletul, mintea, voința și sentimentele noastre să fie modelate conform chipului lui Hristos.

Nu trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea iubire, avem deja dragostea Lui în noi. Trebuie să ne rugăm să ne arate cum să umblăm în dragoste. Numai așa Dumnezeu ne va putea prelucra viețile astfel încât iubirea lui să-i pătrundă pe alții prin noi. Rugându-ne astfel, Dumnezeu va îndepărta tot ce stă în cale: mândrie, ranchiună, egoism, nesiguranță, teamă sau orice atitudine sau comportament care nu e pe placul lui Dumnezeu.

Ce presupune frângerea

În Isaia 64:8, prorocul spune: „ Dar, Doamne, Tu eşti Tatăl nostru; noi suntem lutul, şi Tu, olarul care ne-ai întocmit: suntem cu toţii lucrarea mâinilor Tale”. Știu cum e să fii frânt și modelat de Dumnezeu. În trecut, am avut foarte multe probleme; eram dură, era greu s-o scoți la capăt cu mine. Nu înțelegeam multe lucruri fiindcă fusesem maltratată. Credeam că era bine să fiu tăioasă și să nu las pe nimeni să facă ce vrea cu mine. Credeam că toți ceilalți aveau probleme, nu eu.

Mă rugam fierbinte ca Dumnezeu să-l schimbe pe soțul meu, Dave, crezând că voi fi fericită dacă s-ar fi purtat așa cum aș fi vrut eu. Într-o zi, Domnul mi-a vorbit ferm, spunându-mi „Problema nu e la Dave”. Am răspuns: „Atunci la cine e? Nu-i nimeni aici în afară de noi doi. Cum adică problema nu e la Dave?”

Mi-a fost teribil de greu când am conștientizat că problema era la mine. În același timp, Dumnezeu a început o lucrare minunată pe care voia să o împlinească în mine.

Deși eram rănită și era dificil să te înțelegi cu mine, Îl iubeam pe Dumnezeu cu adevărat și voiam să trăiesc pentru El, dar trebuia să-I ofer Lui controlul ca să mă modeleze după chipul Său. Am început să fac rugăciuni de tipul: „Doamne, fă orice e nevoie pentru a-mi schimba viața. Eu sunt lutul, iar Tu ești Olarul. În Romani 8:29 scrie că ai hotărât dinainte să fiu modelată asemenea chipului lui Isus, și vreau să fiu tot ce m-ai creat să fiu”.

Călătoria n-a fost ușoară, dar pot să spun cu mâna pe inimă că cele mai grele momente ale vieții mele au devenit binecuvântări. Dumnezeu le-a folosit să mă aducă mai aproape de El, ca să-L cunosc cu adevărat și să cresc din punct de vedere spiritual. Acesta este planul Lui pentru toți copiii Săi.

Vreau să te încurajez să petreci azi timp cu Dumnezeu și să cauți promisiunile pe care ți le-a lăsat în Cuvântul Său. Încrede-te în înțelepciunea Lui și fă ce-ți spune să faci. Punându-ți încrederea în Dumnezeu ca să te frângă, să te modeleze și să facă din tine ce a plănuit să fii, Olarul te va face o minunată lucrare a mâinii Lui!

2028 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.