Cum să obții rezultate radicale prin schimbarea gândirii

Cum să obții rezultate radicale prin schimbarea gândirii

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Ani la rând frecventam cu credincioșie serviciile de biserică, săptămână de săptămână, netrăind însă o viață de creștină biruitoare. Citeam zilnic Scriptura, slujeam în bordul de conducere de evanghelizare și făceam evanghelizare, ușă la ușă, vorbindu-le oamenilor despre Isus. Și, toate acestea, le făceam deoarece doream cu adevărat să Îl slujesc pe Dumnezeu. Deși făceam toate aceste lucruri, mă simțeam mai tot timpul neîmplinită.

Deși primeam în biserică o foarte bună învățătură cu privire la mântuirea prin harul lui Dumnezeu, nu eram învățată cum să mă schimb și să devin asemenea lui Hristos prin înnoirea minții, conform Cuvântului lui Dumnezeu.

Lucrul acesta m-a făcut să mă învârt într-un cerc al frustrărilor: duminica mergeam la biserică, în timpul săptămânii mă certam cu soțul meu, eram frustrată din cauza copiilor mei și mă simțeam neîmplinită, depresivă, mânioasă – altfel spus, o dezordine totală înăuntrul meu – ca mai apoi să mă întorc din nou duminica în biserică pentru „a repara” lucrurile cu Dumnezeu. Mă simțeam de ca și cum nu eram în toate mințile.

Efeseni 4:23-24 spune „să vă înnoiţi în duhul minţii voastre [să aveți gânduri noi și o atitudine înnoită], şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou (regenerat), făcut după chipul lui Dumnezeu... .”

Lucrul acesta este atât de important întrucât este imposibil să trăiești o viață pozitivă, plină de pace și în același timp să ai o gândire negativă.

Când însă ne punem deoparte timp să ne adâncim în Cuvântul lui Dumnezeu, pentru ca acesta să ne înnoiască gândirea, învățăm să gândim cum gândește Dumnezeu, să spunem ce spune Dumnezeu și să acționăm așa cum Dumnezeu vrea. Apoi putem avea tot ceea ce El dorește să avem – o viață abundentă în Hristos, plină de neprihănirea, pacea și bucuria Lui. (Vezi Ioan 10:10 și Romani 14:17.)

Care ar trebui să fie gândirea ta?

Primul lucru pe care trebuie să-l înțelegem este că atunci când devenim făpturi noi în Hristos (2 Corinteni 5:17), ceea ce este normal pentru lume, nu mai este normal pentru noi. Există un mod de viață, pe care noi ar trebui să ni-l însușim, care reflectă imaginea lui Hristos în lume.

De exemplu, mulți oameni cred că este normal să te îngrijorezi, pentru creștini însă îngrijorarea nu este un mod normal de gândire. Filipeni 4:6 spune să nu ne îngrijorăm de nimic. Asta nu înseamnă că nu vom mai avea niciodată gânduri de îngrijorare, ci atunci când acestea vin, noi trebuie să ne rugăm și să le aruncăm asupra lui Dumnezeu, pentru a beneficia de pacea Sa atunci când trebuie să facem față provocărilor vieții.

1 Corinteni 2:16 spune că „noi însă avem gândul lui Hristos.” Aceasta înseamnă că oricare ar fi circumstanțele prin care trecem, noi putem avea înțelepciunea , discernământul și pacea lui Dumnezeu pentru a ne călăuzi în deciziile pe care le luăm în mijlocul acestor circumstanțe.

Iată modul de gândire care ar trebui să caracterizeze viețile noastre:

  • O gândire hotărâtă: Coloseni 3:2 spune: „Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ.”  Singurul mod prin care putem realiza ceea ce ne dorim cu adevărat în viață este prin a determina ce a pus Dumnezeu în inimile noastre și mai apoi a ne seta gândirea pentru a împlini acel lucru. Cu ajutorul Duhului Sfânt, tu poți fi determinat și astfel nu mai trebuie să zăbovești asupra deciziilor pe care trebuie să le iei.
  • O gândire umilă: Filipeni 2:5 spune: „Să aveţi în voi gândul acesta [umil] care era şi în Hristos Isus... .” O persoană cu gândire umilă este plină de pace deoarece așteaptă întotdeauna timpul perfect al lui Dumnezeu pentru orice lucru și-I urmează instrucțiunile; ei nu se luptă constant cu întrebări de genul „de ce?” sau „când?” Și nu au o atitudine de judecată și critică față de alții.
  • O minte concentrată: Trăim vremuri în care atenția ne este poate fi foarte ușor distrasă. Este uimitor cât de multă informație ni se oferă mai tot timpul prin intermediul tehnologiei, mediei și lumii afacerilor din jurul nostru. Am ajuns la concluzia că lumea nu se va schimba probabil niciodată, așadar eu sunt cea care trebuie să mă schimb. Învăț cum să mă concentrez asupra unui singur lucru, mai degrabă decât să mă gândesc la mai multe odată sau la următorul pe care-l am de făcut.

Poți alege

Este un singur mod de a dobândi neprihănirea, pacea și bucuria în Duhul Sfânt – de a avea biruință în circumstanțele prin care trecem și a nu trăi bazați pe ceea ce lumea spune că e „normal”. Și acesta începe cu înnoirea minții noastre. Alegerea ne aparține.

Ia decizia de a petrece în fiecare zi timp să citești Cuvântul lui Dumnezeu și să meditezi asupra lui. Roagă-te și cere-I lui Dumnezeu să te ajute să înțelegi cum să aplici înțelepciunea dobândită din Cuvânt în fiecare zi a vieții tale. Pe măsură ce îți vei face partea ta în procesul înnoirii minții tale, Dumnezeu o va face pe a Lui. Îți va plăcea transformarea care va avea loc, aceea de a avea gândul lui Hristos ca un gând „normal” al judecății tale.

3985 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.