Roagă-te cu privire la toate lucrurile și nu te teme de nimic! - de Joyce Meyer

Roagă-te cu privire la toate lucrurile și nu te teme de nimic! - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Rugăciunea fierbinte (din toată inima, necurmată) a celui neprihănit are mare putere (dinamică în funcțiune). Iacov 5:16 (AMP)

În acest pasaj, Domnul spune poporului Său să nu privească în jur cu groază și să nu fie descurajat, căci El este Dumnezeul lui.

Uneori, ne este frică chiar și numai privind la împrejurările în care ne aflăm. Acest lucru este întotdeauna o greșeală. Cu cât ne concentrăm privirea și vorbirea mai mult asupra problemei, cu atât mai temători devenim. În loc de aceasta, trebuie să ne focalizăm și privirea și vorbirea asupra lui Dumnezeu. El poate să facă față oricărui lucru cu care suntem noi confruntați în această viață.

Dumnezeu a făgăduit să ne întărească și să ne dea putere când trecem prin greutăți, să ne susțină și să ne poarte cu dreapta Sa biruitoare. De asemenea, El ne poruncește să nu ne temem. Însă trebuie să ținem minte că El nu ne poruncește niciodată să nu simțim frica, ci mai degrabă să nu lăsăm ca frica să aibă control asupra noastră.

Domnul îți spune și ție și mie în mod personal: „Nu te teme, căci Eu te voi ajuta.” Dar noi nu experimentăm niciodată ajutorul lui Dumnezeu până ce nu punem lucrurile în ordine, până ce nu suntem îndeajuns de ascultători ca să pășim în credință.

Știți când experimentez eu ungerea lui Dumnezeu pentru predicare? Atunci când merg spre amvon și încep să vorbesc, nu înainte, ci atunci când fac primul pas. Dumnezeu ne spune astăzi: „Încetează să mai lași ca frica săți conducă viața. Începe să faci ceea ce ți-am spus să faci, pentru că îți spun că acest lucru este spre binele tău. Știu că binecuvântările sunt de cealaltă parte, dar și diavolul știe asta. De aceea vine el împotriva ta cu frica și de aceea Eu continui să-ți spun mereu să nu te temi.”

Nu te teme. Ești al Meu!

Acum, așa vorbește Domnul care te-a făcut, Iacove, și Cel ce te-a întocmit, Israele! „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: ești al Meu. Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; și râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, și flacăra nu te va aprinde. Isaia 43:1,2

Aici, Domnul ne spune să nu ne temem când trecem prin felurite încercări. Aceasta înseamnă că vom experimenta victoria în viața noastră, însă numai în măsura în care trecem prin încercări. Dacă urmează să trecem prin încercări, atunci înseamnă că nu trebuie să fugim de ele.

Domnul a promis să fie cu noi și să ne păzească atunci când trecem prin ape, care nu ne vor îneca, și prin focuri, care nu ne vor arde și ale căror flăcări nu ne vor aprinde.

Vă amintiți relatarea cu cei trei tineri evrei, Șadrac, Meșac și Abed-Nego? Ei au fost aruncați în cuptorul aprins, dar au ieșit din el nu numai nevătămați, dar nici măcar mirosul de fum nu s-a prins de ei! (Daniel 3:1-30).

Sunt frici mari - ca frica de a fi aruncat într-o încercare asemănătoare cu a unui cuptor aprins, dar sunt, de asemenea, frici mici - ca teama că nu-ți stă bine părul!

Am putea să ne temem de ceva important cum ar fi frica de cancer sau de atac de cord sau teama că cineva drag ar putea muri, sau s-ar putea să avem frici mărunte, cum ar fi ploaia care ar putea să ne strice ieșirea la iarbă verde sau teama că nu vom găsi un loc de parcare.

Însă oricare ar fi magnitudinea și cauza, frica este reală și trebuie să ne ocupăm de ea în același fel. Așa cum am văzut, frica trebuie confruntată prin rugăciune, cu Cuvântul lui Dumnezeu. Și atunci când ne rugăm, trebuie să credem. Frica este vrăjmașul nostru și trebuie s-o tratăm ca atare.

Credința - antidot pentru frică

Dacă vreunuia dintre voi îi lipsește înțelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă și fără mustrare, și ea îi va fi dată. Dar s-o ceară cu credință, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoiește seamănă cu valul mării, tulburat și împins de vânt încoace și încolo. Un astfel de om să nu se aștepte să primească ceva de la Domnul. Iacov 1:5-7

Credința este singurul antidot pentru frică

Dacă tu sau eu am fi băut ceva otravă, ar trebui să înghițim un antidot, altfel otrava aceea ar cauza grave distrugeri sau chiar moartea. Același lucru este adevărat cu privire la toxina mortală a fricii. Trebuie să fie un antidot pentru frică și singurul antidot pentru frică este credința. Atunci când frica bate la ușa noastră, trebuie să-i răspundem cu credință, pentru că nimic altceva nu este eficient împotriva fricii. Și rugăciunea este vehiculul important care poartă credința. Credința trebuie adusă în fața problemei și manifestată într-un anumit fel. Este posibil să te rogi fără credință (noi facem acest lucru mereu), dar este imposibil să ai credință adevărată și să nu te rogi. Iacov ne spune că atunci când suntem într-o anumită nevoie trebuie să ne rugăm și să cerem acel lucru de la Dumnezeu într-o rugăciune simplă făcută cu credință. Aceste două cuvinte sunt foarte importante. Felul în care facem noi acest lucru este că pur și simplu ne rugăm și, având credință, credem că ceea ce cerem de la Dumnezeu, vom primi în conformitate cu voia și planul Său divin. Așadar, cheia pentru victorie asupra fricii este rugăciunea continuă, simplă și plină de credință. Roagă-te întotdeauna! Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri. Vegheați la aceasta, cu toată stăruința, și rugăciune pentru toți sfinții. Efeseni 6:18 În Efeseni 6:10-17, apostolul Pavel vorbește despre armura lui Dumnezeu și despre modul în care trebuie să o folosim, precum și despre arma Cuvântului cu care să ne angajăm în lupta spirituală. După ce enumeră fiecare piesă, în versetul 18 Pavel își rezumă mesajul său zicând: „Rugați-vă în toată vremea...” Cât de des să ne rugăm? În toată vremea. Cum să ne rugăm? În Duhul, făcând tot felul de rugăciuni.

 

2269 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.