Forța speranței

Forța speranței

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

(Pentru Avraam, motivul omenesc pentru ca a sperat) nădăjduind împotriva oricărei nădejdi, el a crezut, și astfel a ajuns tatăl multor neamuri, după cum i se spusese: „Așa va fi și sămânța ta.”

Și, fiindcă n-a fost slab în credință, el nu s-a uitat la trupul său, care era îmbătrânit, avea aproape o sută de ani, - și nici [nu s-a gândit la pântecul sterp al Sarei] la faptul că Sara nu mai putea să aibă copii.

El nu s-a îndoit [punându-și întrebări] de făgăduința lui Dumnezeu, prin necredință, ci, întărit prin credința lui, a dat slavă lui Dumnezeu.

Romani 4:18-20

Credeam împreună cu Dave că slujirea noastră în Trupul lui Hristos va crește în fiecare an. Ne dorim întotdeauna să ajutăm tot mai mulți oameni. Dar ne și dăm seama că dacă Dumnezeu are un plan diferit și dacă la sfârșitul anului nu vedem niciun progres (totul fiind la fel ca atunci când am început), nu putem lăsa acea situație să ne controleze bucuria.

Noi avem credință pentru multe lucruri, dar mai presus de toate acestea, noi credem în Cineva. Acel Cineva este Isus. Noi nu știm întotdeauna ce se va întâmpla. Știm doar că ce se va întâmpla va fi întotdeauna spre binele nostru.

Cu cât tu și cu mine devenim mai pozitivi, cu atât vom fi mai aproape de Dumnezeu. Dumnezeu este cu siguranță pozitiv, și ca să fim cu El, trebuie să fim și noi pozitivi.

În viața ta pot exista circumstanțe cu adevărat potrivnice. S-ar putea să te gândești: „Joyce, dacă ai ști situația mea, nici măcar nu te-ai mai aștepta ca eu să gândesc pozitiv.” E ușor să fii pozitiv într-o situație favorabilă. Oricine poate face aceasta. Dar atunci când suntem pozitivi într-o situație negativă dăm dovadă de încredere în Dumnezeu și de maturitate spirituală care este pe placul Lui și Îi aduce Lui cinste.

Te încurajez să citești Romani 4:18-20 în care se spune că Avraam, după ce a cântărit situația în care se afla (el nu a ignorat faptele), a luat în considerare (s-a gândit pe scurt) importanța majoră a propriului său corp și sterilitatea pântecelui Sarei. Deși nu mai exista niciun motiv omenesc pentru a avea speranță, el totuși a sperat în credință.

Avraam a gândit pozitiv despre o situație negativă!

Evrei 6:19 ne spune că speranța este ancora sufletului. Speranța este forța care ne susține în timpuri de încercare. Să nu încetezi să speri niciodată. Dacă o vei face, vei avea o viață nefericită. Dacă deja ai o viață nefericită pentru că nu ai speranță, începe să speri. Nu-ți fie teamă. Nu pot să-ți promit că nu vei fi niciodată dezamăgit. Dar, chiar și în timpuri de dezamăgire, dacă ele vor veni, tu poți spera și poți gândi pozitiv. Plasează-te pe tărâmul miracolelor lui Dumnezeu.

Așteaptă un miracol în viața ta.

Așteaptă lucruri bune!

Fragment extras din cartea Câmpul de bătălie al minții, scrisă de Joyce Meyer. Comandă cartea aici.

 

2924 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.