Dumnezeu răsplătește suferința. Află cum

Dumnezeu răsplătește suferința. Află cum

Nu știu pe nimeni care să se entuziasmeze la ideea de a trece prin greutăți. Și totuși sunt inevitabile. Toți trecem prin ele într-un moment sau altul. Când necazul dă peste noi, e normal să reacționăm întrebându-ne „De ce se întâmplă asta?” sau „Nu îmi vine să cred că mi se întâmplă MIE”.

Însă Biblia ne spune că vremurile dificile sunt, de fapt, bune pentru noi. În Iacov 1: 2-3 (NTR) citim:

„Frații mei, să considerați ca având parte de cea mai mare bucurie atunci când treceți prin felurite ispite, știind că testarea credinței voastre lucrează răbdare”.

Din versetele citate înțelegem că putem trece prin momente grele cu bucurie și speranță, știind că Dumnezeu le va folosi pentru a ne face mai buni în final.

Opune-te tentației de a fugi

Când lucrurile se înrăutățesc, reacția inițială e să fugim de durere și să scăpăm din impas, dar ce trebuie să facem e să ne consolidăm credința și să înfruntăm situația. Isus ne-a promis în Ioan 16:33 că, dacă ne încredem El în toiul problemelor, putem avea pace și să fim încrezători, știind că vom birui deoarece El e de partea noastră.

Nu doar că depășim obstacolul, dar în cadrul procesului Dumnezeu folosește chiar lucrul ce ne provoacă durere pentru a dezvolta rezistență, răbdare și perseverență în sufletele noastre. Așa se consolidează credința în Dumnezeu și așa creștem spiritual.

Valoarea răbdării și a rezistenței

Conform dicționarului grecesc, răbdarea este o roadă a Duhului ce crește numai în încercare. De fapt, rădăcina termenului este hupone, care înseamnă „a rămâne sub”.

Răbdarea presupune fermitate, disciplină și devotament. Nu a fugi de lucrurile dificile, ci a le accepta așa cum sunt, până la capăt. Înseamnă să ai o atitudine bună cât timp aștepți rezolvarea sau împlinirea unei dorințe.

Răbdarea e stâns legată de rezistență. Am compus o definiție a rezistenței: „a rămâne în picioare mai mult decât inamicul”. Îmi amintește să nu renunț când am obosit, deoarece nu vreau să cad vreodată în fața ispitirilor Satanei sau să-l las să câștige bătălia.

Cu toții devenim osteniți din când în când și ne întrebăm dacă vom avea parte vreodată de progres când luptăm aceleași lupte de mult timp. Dar cei care nu se lasă bătuți sunt cei care vor avea o mărturie la sfârșit.

Testul calității mele 

Citind 1 Petru 4:12 observăm că experiențele dureroase ne testează calitatea credinței. Când suntem supuși testului calității învățăm lucruri despre noi. Nu știm ce vom face într-o circumstanță nefavorabilă până nu trecem printr-una. Dumnezeu îngăduie să trecem prin vremuri grele ca să ne descopere ce e în inimile noastre.

Îmi amintesc de o perioadă din viața mea când Îl rugam pe Dumnezeu să mă schimbe și să mă facă o persoană mai răbdătoare, mai amabilă, mai miloasă și mai iubitoare. Mi-a răspuns la rugăciune când eram la magazinul alimentar.

Obișnuiam să-mi pierd repede răbdarea când ajungeam la casa de marcat, și mai mereu se întâmpla să nimeresc la coada care se mișca cel mai încet. Îmi amintesc clar o zi în care un nou casier avea parte de instruire și totul dura mai mult decât de obicei. Frustrarea mea creștea și m-am asigurat că și alții știau. Am oftat puternic și am murmurat.

De câte ori mergeam la supermaket aveam parte de teste menite să-mi dezvolte răbdarea și rezistența. Cu timpul, am continuat să-mi aprofundez relația cu Domnul, așa că am început să le trec cu brio tot mai des. Am ajuns chiar în punctul în care puteam sta la coada care se mișca cel mai greu cu o atitudine bună, fără să-mi deschid gura și să emit vreun sunet.

Răsplata mereu eclipsează durerea 

Poate că exemplul meu privind răbdarea cultivată la magazin îți pare banal în comparație cu încercarea prin care treci azi. Dar vreau să te încurajez să găsești alinare în adevărul că Dumnezeu e întotdeauna cu tine și știe exact prin ce treci. Te iubește mai mult decât îți poți imagina și are răspunsurile de care ai nevoie disperată.

De multe ori am experimentat dureri cumplite, și atunci Galateni 6:9 (NTR) a fost o încurajare pentru mine. Iată ce scrie acolo: „Să nu obosim făcând binele, căci, la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală”.

Dumnezeu ne promite în Romani 8:28 că, dacă ne încredem El și continuăm să facem ce e drept în fiecare situație, se va asigura că toate lucrează înspre binele nostru. Va lua fiecare moment dureros și îl va folosi să producă roadă cu valoare inestimabilă: dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, generozitate, credincioșie, blândețe, înfrânare (Galateni 5:22-23, NTR).

E un motiv suficient de bun să continuăm lupta, să luăm fiecare zi pe rând, și să nu renunțăm niciodată.

Articol de Joyce Meyer

Articole asemănătoare găsești aici: https://alfaomega.tv/joyce-meyer/articole

Cum să ai o viață spirituală pe placul lui Dumnezeu? Aici găsești materiale care să te ajute: https://alfaomega.tv/viata-spirituala

 

1884 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.