Află care este cheia împlinirii scopului tău în viață - de Joyce Meyer

Află care este cheia împlinirii scopului tău în viață - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Dumnezeu te iubește și are un plan bun pentru viața ta. Ești o ființă minunată, creată de El și ai un scop unic de împlinit în această lume.

În Efeseni 2:10 (Biblia în Versiune Actualizată) scrie că noi, creștinii „suntem capodopera lui Dumnezeu; și am fost creați în Cristos Isus pentru ca să ne trăim viața făcând faptele bune pe care Dumnezeu le-a pregătit anticipat pentru noi”.

Este foarte palpitant să știm că fiecare este creat cu un scop și că Dumnezeu ne-a pregătit anticipiat o viață în care să facem fapte bune. E necesar să înțelegem că avem un dușman, pe Satana, care vrea să ne împiedice a ne trăi viața pe care am primit-o prin moartea lui Isus.

Da, și Satana are un plan pentru noi, iar planul lui este distrugerea și moartea. În Ioan 10:10 (Biblia Traducerea Fidelă) citim că cel rău „nu vine decât pentru a fura și a ucide și a nimici”.

Vestea bună este că avem tot ce ne trebuie ca să-l învingem pe cel rău prin Hristos. Trebuie doar să știm cine suntem în Hristos, să credem că avem autoritatea Lui și să știm cum să folosim puterea pe care ne-a dat-o Dumnezeu.

Măsura credinței tale

Avem nevoie de credință în Dumnezeu pentru a putea aplica puterea și autoritatea pe care le avem în Isus Hristos. În Romani 12:3 scrie că fiecare persoană are „o măsură de credință” rânduită de Dumnezeu. Înseamnă că Dumnezeu ți-a dat destulă credință pentru a face voia Lui, oricare ar fi ea și indiferent de piedicile pe care ți le pune cel rău ca să te oprească.

În viață avem de înfruntat multe provocări și situații dificile. Poate că ai un copil cu nevoi speciale de care trebuie să te îngrijești, sau poate că ai probleme în căsnicie. Se poate să te confrunți cu o boală devastatoare, sau ai probleme financiare grave. Oricare ar fi situația ta, Dumnezeu ți-a dat, prin Hristos, tot ce ai nevoie pentru a merge mai departe în planul Lui pentru viața ta.

Trebuie să ne amintim mereu că Dumnezeu e mai mare decât problemele noastre – nimic nu e prea greu pentru El și nimic nu-L ia prin surprindere. Când trecem prin perioade grele și suntem atacați de diavolul, nu trebuie să întrebăm „Ce pot să fac?”, întrebarea care se pune este „Ce poate face Dumnezeu?” Cuvântul spune că toate lucrurile sunt posibile la Dumnezeu și că cel ce e în mine e mai mare decât cel ce e în lume (vezi Matei 19:26 și 1 Ioan 4:4).

Sădește azi acest adevăr în inima ta: În Hristos, ai destulă credință și puterea de care ai nevoie pentru a face tot ce trebuie să împlinești în viață! Scapă de gândirea de tip „Nu pot” și ancorează-te în Cuvântul lui Dumnezeu care spune „Pot totul în Hristos care mă întărește!” (vezi Filipeni 4:13).

O soluție simplă pentru a învinge orice atac al celui rău

Rugăciunea este o cale simplă, dar puternică, de a curma planul lui Satan deoarece, prin rugăciune,  putem acționa în credință. În 1 Tesaloniceni 5:17 ni se spune: „Rugați-vă neîncetat”. Înseamnă că rugăciunea poate fi la fel de naturală ca respirația, primul răspuns în fiecare situație. E uimitor că putem vorbi cu Dumnezeu tot timpul!

Cel rău nu vrea să ne rugăm, așa că va face tot ce poate pentru a ne descuraja. Vrea să credem că rugăciunea e ceva complicat, că trebuie să folosim un limbaj elocvent, poate chiar poetic, că trebuie să avem grijă ce îi cerem lui Dumnezeu pentru a nu-L încărca cu prea multe cereri, sau că trebuie să fim într-un loc anumit, având o postură anume (pe genunchi, cu capul plecat și cu ochii închiși) pentru ca Dumnezeu să ne audă. În fapt, e ușor să ne rugăm eficient.

În Ioan 5:16 scrie: „(...) Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit”. Dumnezeu vrea să venim sinceri la El, cu o inimă deschisă și să vorbim cu El ca și cu un prieten. Fii tu însuți și nu trata conversația cu Dumnezeu asemenea unei activități religioase. Smerește-te înaintea lui Dumnezeu și deschide-ți sufletul înaintea Lui. Te iubește și vrea să mergi victorios în voia Lui pentru viața ta.

Crezând în Isus Hristos, ești copilul lui Dumnezeu și El e mereu cu tine. E Dumnezeul Atotputernic și, dacă Dumnezeu e de partea ta, cine-ți poate sta împotrivă?

În Hristos ai tot ce îți trebuie pentru a trăi victorios ziua de azi. Pune-ți credința în Dumnezeu în mod constant. Roagă-te, ia decizii inspirate de Dumnezeu și împlinește-ți adevăratul scop în viață!

2237 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.