• Secțiunea „CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE”

    CREȘTINUL ȘI RELAȚIILE - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.


    casatorie familie generic250x250Cursul Căsătoria și Familia

    Cursul Casatoria si Familia, dezvoltat de Lucian Oniga, se adreseaza in special tinerilor ce urmeaza sa se casatoreasca. Prima parte a cursului dezbate celibatul, asteptarile oamenilor cu privire la casatorie, principii pentru alegerea unui partener de viata si pregatirile pentru casatorie. A doua jumatate se aplica oricarei familii casatorite, de orice varsta. Sunt discutate rolul sotului si sotiei in familie, asteptarile reciproce, importanta comunicarii, precum si metode de rezolvare a conflictului. Este discutata de asemenea sexualitatea in cuplu. La final sunt trasate cateva principii pentru o familie sanatoasa, si cum sa imbini armonios lucrul cu familia.

    INTRA IN CURS, online     DESCARCA cursul video+PDF     COMANDA carte+DVD

Relația cu cei din jur - familie, loc de muncă - Iosif Țon

Scris în . Publicat în Creștinul și RELAȚIILE.

Care sunt consecințele pe planul familiei, al bisericii și al locului de muncă, dacă am învățat că sunt fiu de Dumnezeu și cetățean al Împărăției lui Dumnezeu?

Nu mă face asta să îmi ridic nasul, să nu mai ajungă nimeni nici cu prăjina la nasul meu? Dimpotrivă, una din dimensiunile noi, fundamentală, e bunătatea. Eu învăț să fiu bun cum Dumnezeu e bun și blând cum e El blând, amabil, zâmbitor, plăcut, abordabil. Sunt elemente care lipsesc enorm de mult în societatea românească.

În momentul în care îl cunosc pe Dumnezeu cu adevărat, devin cel mai bun soț, pentru că apostolul Petru zice „bărbaților, dați cinste soțiilor voastre, ca unui vas mai slab”. Imediat zicem disprețuitor că e vas mai slab, dar acolo înțelesul e de porțelan chinezesc. Cu un porțelan chinezesc te porți cu mare grijă, e subțire, fragil, dar e enorm de scump. Ea e fiica lui Dumnezeu, dă-i cinste.

Petru adaugă „ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre”. Dacă n-o cinstești ca pe o fiică a lui Dumnezeu și nu o tratezi cu respectul și delicatețea cuvenită, Dumnezeu zice „de ce mai vii la Mine, când ai supărat-o pe fiica Mea, soția ta?” Dumnezeu mă obligă să îmi tratez soția ca pe o fiică a lui Dumnezeu, cu respect, cu demnitate, cu amabilitate.

Am fost undeva într-o casă de om pocăit cu adevărat. În fiecare dimineață îi pregătea cafeaua soției lui și totdeauna se ducea la o mușcată sau altă floare, avea multe flori împrejur, rupea o floare mică și o punea lângă cafea pe farfurie și întotdeauna îi ducea cafeaua cu o floare, ca în felul acesta să-i spună „te iubesc și te prețuiesc”. O face de nu știu câți ani, nu e ceva de o zi-două. Așa ceva ar trebui să fie în fiecare familie de credincioși!

În familie, contează modul în care îmi tratez copiii. Copiii noștri ar trebui să știe: „Tata e totalmente bun, eu mă pot duce să mă arunc în brațele lui oricând, pentru că tata e bun și brațele lui mă primesc cu drag”. Sunt tați între noi care îi sperie pe copii cu răutatea lor. Acesta nu e un element al unui copil de Dumnezeu. Dacă tu nu ești un tată care oglindește pe Tatăl Ceresc, cu bunătate amabilă, zâmbitoare, primitoare, e ceva cu calitatea ta de fiu de Dumnezeu, e pusă sub semnul întrebării.

Modul în care mă port în familia mea, cu soția, cu copiii, cu părinții mai în vârstă, trebuie să oglindească relațiile din Sfânta Treime. Pentru că eu am intrat în relații cu Tata, cu Fiul și cu Duhul Sfânt și pentru că eu cunosc relaționările trinitariene, eu trebuie să le aduc în familia mea.

După aceea, când eu mă duc la serviciul meu, nu trebuie să îmi schimb culoarea cum face cameleonul. Eu trebuie să fiu totdeauna același veritabil fiu al lui Dumnezeu,  bun ca Tatăl meu, cu Domnul Isus în inimă care e blând și smerit cu inima și cu Duhul Sfânt în mine care e duhul dragostei, al bucuriei, al păcii, al bunătății, al facerii de bine, al credincioșiei, al blândeții și al stăpânirii de sine. Aceste trăsături ale Duhului Sfânt trebuie să se vadă în mine când mă duc la locul meu de muncă și toată lumea să simtă: „avem între noi unul în care locuiește Hristos și în care vedem chipul lui Hristos”.

Am predat o lecție pe tema aceasta, am legat-o de Împărăția lui Dumnezeu, că dacă eu trăiesc în Împărăția lui Dumnezeu, când mă duc eu la locul de muncă, vine și Împărăția lui Dumnezeu cu mine. Ca patron, trebuie să mă întreb „oare Împărăția lui Dumnezeu e în compania mea, în firma mea?”

Am fost foarte impresionat când, la câteva săptămâni mai târziu, păstorul din locul acela mi-a spus „frate Țon, a venit un om de afaceri la mine și mi-a spus «luni dimineață după ce am auzit cursul acesta, când m-am dus la biroul meu, am deschis ușa, am intrat și m-am uitat spre cer și am spus Doamne, este oare firma mea bucățica Împărăției Tale și m-am rugat și am dedicat firma mea Împărăției lui Dumnezeu»". Acesta ar trebui să fie efectul pentru fiecare dintre noi. Când L-am cunoscut pe Dumnezeu, când m-am făcut una cu Dumnezeu, cu Domnul Isus și cu Duhul Sfânt, acestea vin în familia mea, după aceea le duc cu mine în firma mea, la școala mea, oriunde lucrez eu.

Impactul trebuie să fie unul totalmente transformator. După ce mă transformă pe mine, îmi transformă familia, îmi transformă locul de muncă și, prin mine, Dumnezeu transformă societatea.

435 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.